Oerkracht-HypnoBirthing

Een natuurlijke, ontspannen bevalling

Over HypnoBirthing

hypnobirthing oerkracht
hypnobirthing oerkracht
hypnobirthing oerkracht

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus waarbij een aanstaande moeder samen met haar geboortepartner leert om op een ontspannen manier te bevallen. Het is een praktische en wetenschappelijk onderbouwde zwangerschapscursus. Je krijgt inzicht in de praktische, fysieke en mentale kant van bevallen. Je leert technieken (zelfhypnose) om in een hele diepe ontspanning te komen. Daarnaast krijg je veel kennis over het geboorteproces, onder andere over de grote rol van verschillende hormonen in dit proces. En je leert om je angsten los te laten. Bij angst of spanning komen er stresshormonen vrij en wordt je vecht-vlucht systeem geactiveerd. Dit staat een ontspannen geboorte in de weg.
In de cursus leer je technieken waardoor je veel gemakkelijker endorfine en oxytocine aanmaakt tijdens de bevalling. Deze hormonen werken pijnstillend en helpen je om je ontspannen en gelukkig te voelen. Dit helpt je om een kalme, natuurlijke geboorte te hebben. En om je na je bevalling goed te hechten aan je kindje.
Je partner leert hoe hij/zij jou kan helpen om te ontspannen. Ook leert je partner om met kennis en vertrouwen zorgverleners te woord te staan tijdens de geboorte. Voor de geboortepartners is HypnoBirthing een praktische cursus, waarin veel handvatten worden gegeven hoe de aanstaande moeder het best te ondersteunen.